Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Záchranáři přivítali na svět dítě štěstěny. Oliver se narodil v neporušeném plodovém obalu

Jedno z osmdesáti tisíc dětí se narodí v neporušeném plodovém obalu, který se při porodu běžně samovolně protrhne. Vzácné okolnosti příchodu na svět daly takto narozeným miminkům pojmenování děti štěstěny. Raritním případem je také Oliver, který maminku překvapil hned dvakrát.

Když nastávající maminka ze Znojma trávila čas v domově svých rodičů, nečekaně pocítila blížící se příchod děťátka na svět. Protože se všechno semlelo velmi rychle, ukázalo se, že již nezbývá čas na převoz rodičky do porodnice. Na pomoc mladé mamince tak přispěchali tři záchranáři, kteří byli připravení odrodit miminko v domácím prostředí.

Další velké překvapení pro všechny přítomné přišlo ve chvíli, kdy malý Oliver poprvé vykoukl na svět. „Chlapeček byl zakuklený v neporušeném vaku blan. Vypadal jako potápěč v tom kulatém skafandru,“ popsala lékařka Kateřina Ningerová, která byla mamince při porodu v neobvyklém prostředí oporou. Mladá prvorodička podle Ningerové nezazmatkovala a i přes neobvyklé okolnosti porodu zachovala klid a byla velmi statečná. Její otec, novopečený dědeček, pak přestřihl pupeční šňůru a nůžky si schoval na památku.

„Takže, milý Oliverku, překvapil jsi hned dvakrát. My všichni ti přejeme, aby ti to „zázračné vajíčko“ opravdu přineslo do života štěstí. A tobě i tvé rodině přejeme pochopitelně i pevné zdraví,“ vzkázala chlapečkovi za jihomoravské záchranáře mluvčí Michaela Bothová

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS JMK

Štítky porod, zdravotníci, záchranáři, Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranáři přivítali na svět dítě štěstěny. Oliver se narodil v neporušeném plodovém obalu  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.