Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Senior se místo virtuální měny dočkal fotky muže s vyplazeným jazykem

Častá varování před internetovými podvodníky se pravděpodobně nedostala k sedmdesátiletému muži ze Znojemska. Ten se s vidinou obchodování s virtuální měnou rozhodl svěřit svůj počítač do rukou cizího člověka. Místo peněz ale dostal jen posměšnou fotku neznámého muže s vyplazeným jazykem.

Senior si na internetu vyhlédl webové stránky, které slibovaly výnosy za obchod s virtuální měnou. Podle návodu, který mu poskytla telefonní linka zákaznické podpory, vyplnil formulář a zaplatil pomocí platební karty více než pět tisíc korun. „Za týden se mu z jiného telefonního čísla ozval muž, který mu sdělil, že to jeho přihlášení musí dokončit a začal ho navádět po telefonu. Po chvíli mu nabídl, že bude lepší a rychlejší, když se na dálku přihlásí do jeho počítače,“ popsala situaci mluvčí jihomoravských policistů Lenka Drahokoupilová.

Muž s nabídkou souhlasil a nechal neznámého člověka operovat s jeho počítačem na dálku. S překvapením ale zjistil, že z přístroje zmizely všechny složky včetně kopií různých osobních dokladů. Po smazání počítače se na ploše objevila jen fotka muže s vyplazeným jazykem. „Teprve potom senior pochopil, že narazil na podvodníka. Nejen, že přišel o peníze, ale i o citlivé údaje,“ řekla Drahokoupilová.

Podobných případů důvěřivých lidí řeší policisté mnoho, naposledy informovali o čtyřicetileté ženě, která údajnému lékaři na Ukrajině odeslala 1,2 milionu korun. O případu Drbna informovala zde.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto 1045373/Pixabay.com, Policie ČR

Štítky podvod, internet, virtuální měna, kryptoměna, počítač, okres Znojmo, Ukrajina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior se místo virtuální měny dočkal fotky muže s vyplazeným jazykem  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.