Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Pramice s pasažéry se začala potápět, rodinu zachránili policisté

Včerejší večerní plavba po vodní nádrži Vranov na Znojemsku se vymstila čtyřem lidem včetně malého dítěte, které uprostřed vody zasáhla změna počasí. Pramice se s rodinou začala potápět a v loďce navíc chyběly záchranné prostředky. Čtyři osoby vytáhli z lodi policisté.

Pohodovou plavbu změnil náhlý vítr, kvůli němuž začala loďka nabírat nejen neočekávaný směr, ale především vodu. Ve chvíli, kdy byla pramice vzdálená daleko od břehu, začalo být posádce jasné, že se na souš vlastními silami nedostane. Na rodinný výlet totiž vyrazil také devítiletý chlapec.

„Před potopením lodi se jim naštěstí podařilo zavolat na tísňovou linku. Policisté, kteří byli na blízku, tak se svým člunem začali po potápějící loďce ihned pátrat,“ popsal za jihomoravské policisty mluvčí David Chaloupka. Ve chvíli, kdy rodinu našli, byla záď loďky plná vody a pramice se potápěla. Všechny osoby vytáhli policisté do policejního člunu, který je bezpečně odvezl až na břeh.

Chaloupka varoval veřejnost před podobnými situacemi, které se v létě kvůli častým bouřím stávají nezřídka. „Náhlá bouřka nebo silný vítr na vodní hladině může být mnohonásobně nebezpečnější než na pevnině. Vyplatí se proto před plavbou sledovat meteorologické zpravodajství nebo i drobné změny počasí během plavby,“ řekl.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky pramice, vranov, loď, nehoda, počasí, rodina, okres Znojmo, Vodní nádrž Vranov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pramice s pasažéry se začala potápět, rodinu zachránili policisté  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.