Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V očkovacím centru nově vypomáhá celý hokejový tým

V očkovacím centru znojemské nemocnice od včerejška vypomáhají hokejisté. Hráči A týmu Orli Znojmo pracují na administrativních pozicích a svoje síly nabídli ve chvíli, kdy centrum, jež dosud podalo necelých 36 tisíc dávek vakcín, navyšovalo své kapacity.

Nemocnice Znojmo dosud očkovala 780 osob denně, tento týden ale přišla změna a očkovací centrum přešlo na dvanáctihodinový denní režim. Nová kapacita znamená až 1 100 naočkovaných za den. Se zaběhnutím nového provozu začali zdravotníkům vypomáhat hráči hokejového klubu Orli Znojmo.

„Při nabídce vedení klubu s personální výpomocí v centru jsme byli velmi mile překvapeni, ale nabídka koresponduje s úzce navázanou bilaterální spoluprací. Nabídka pomoci přišla v době, kdy se navyšuje kapacita očkování na maximální možnou, takže jsme neváhali ji přijmout,“ okomentoval ředitel znojemské nemocnice Martin Pavlík. V centru se během týdne vystřídají všichni členové hokejového týmu a pracovat budou na administrativnních pozicích.

Znojemská nemocnice dosud očkovala především obyvatele ve věkové skupině 70-74 let. Po spuštění registrací pro očkování lidí 35+ se během jednoho dne přihlásí až 1 600 osob, čekací doba je ale minimální. Podle Pavlíka dojde ke zlomu v průběhu čtrnácti dnů, kdy se začnou podávat druhé dávky vakcín, čím se sníží počet podání prvních dávek.

Ohodnoť článek

Foto Archiv Nemocnice Znojmo

Štítky nemocnice, znojmo, očkování, vakcíny, hokejisté, orli, Orli Znojmo, Martin Pavlík, Nemocnice Znojmo, hokej

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V očkovacím centru nově vypomáhá celý hokejový tým  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.