Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brněnský strážník v civilu pomohl sraženému chodci, dočkal se vděčného poděkování

Aktivní brněnský strážník se nevyhýbal pomáhání veřejnosti ani v době, kdy ve svém volném čase pobýval ve Znojmě. Když uslyšel, že se pod jeho balkonem ozval hlasitý náraz, okamžitě vyběhl ven a pomohl u dopravní nehody. Za jeho čin mu na sociálních sítích poděkoval sražený mladý muž.

Strážník David, který působí v městské části Brno-Jih, přispěchal ve Znojmě ke zraněnému Radkovi. Ten letargicky ležel na silnici poté, co ho na přechodu na ulici Palackého bez jakékoli reakce srazil řidič vozu SUV. David sraženému poskytl pomoc, uklidnil ho a zavolal na tísňovou linku. Jelikož nehodu sám neviděl, vyhledal v okolí svědkyni, která s ním počkala na příjezd složek Integrovaného záchranného systému.

Sražený mladý muž se se svým zážitkem svěřil na sociálních sítích a veřejně Davidovi i dalším kolemjdoucím poděkoval. „Díky pohotovým lidem, že hned zavolali IZS a díky policistovi v civilu, že hned přiběhl pomoct. Bohužel neznám jméno, abych mu poděkoval osobně,“ napsal. Zachránce se mu pod příspěvek sám ozval a vyjádřil radost z toho, že je mladík v pořádku.

 „Vždycky nás potěší, když se dozvíme, že brněnští strážníci iniciativně pomáhali i mimo službu. Děkujeme Radkovi, že se ozval takto veřejně, aby pochválil kolegu Davida,“ uvedla Městská policie Brno na svém facebookovém profilu.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv Brněnská drbna, Archiv Městská policie Brno

Štítky Znojmo, Brno, strážník, civil, nehoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnský strážník v civilu pomohl sraženému chodci, dočkal se vděčného poděkování  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.