Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Znojmo je o krok blíže parkovacímu domu. Vyrůst by mohl na náměstí Svobody

Dlouhodobý nedostatek parkovacích míst by ve Znojmě mohl vyřešit nový parkovací dům. Město si proto nechalo vypracovat plány od pěti architektonických kanceláří a jako nejvýhodnější byla vybrána lokalita na náměstí Svobody.

Parkovací dům, který Znojmo zatím nemá, využijí lidé k rezidentnímu parkování. „Severní vstup do historického jádra města je dopravně velmi vytížený. Město zde vlastní pouze dva pozemky vhodné pro parkovací dům. Jako první možnou lokalitu jsme vytipovali lokalitu bývalého sídla Městské zeleně, tedy aktuálně volný pozemek mezi Agrodomem a Pražskou třídou," popsal postup starosta města Znojma Jakub Malačka.

Pracovní skupina pro územní rozvoj města Znojma ale doporučila v těchto místech parkovací dům neumisťovat. Město se proto rozhodlo nechat zpracovat architektonickou studii parkovacího domu na stávajícím parkovišti v severní části náměstí Svobody. Výhodami této varianty je výrazně lepší dopravní napojení a větší kapacita parkování. 

Podle první verze návrhu by měl mít parkovací dům pět podlaží s celkovým počtem 298 stání. Příjezd by byl umožněn od začátku ulice Pražská, kde by došlo k rozšíření vozovky o jeden dopravní pruh. V přízemí domu je plánováno vybudovat technické zázemí, vyhrazená místa pro hendikepované nebo pro rodiny s kočárky.

Odhadovaná investice činí 170 milionů korun bez DPH. „Pokud data prokáží, že je lokalita pro výstavbu vhodná, přistoupíme ke zpracování projektové dokumentace a k samotné realizaci," vysvětlil Malačka. 

Ohodnoť článek

Foto Flickr.com | Zdroj Město Znojmo

Štítky Znojmo, parkování, Náměstí Svobody

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znojmo je o krok blíže parkovacímu domu. Vyrůst by mohl na náměstí Svobody  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.