Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Senior se nevrátil z procházky. Pátraly po něm desítky policistů, našel ho vrtulník s termovizí

Šťastný konec mělo v první polovině března pátrání po seniorovi z Hostimi na Znojemsku. Téměř sedmdesátiletý muž se vydal na procházku a do večera už se nevrátil. Vzhledem k tomu, že muž u sebe neměl ani mobil a padala noc, vydali se do akce policisté.

Místní muže naposledy viděli kolem osmnácté hodiny jít po silnici směrem na obec Rozkoš. Od té doby o něm nikdo nevěděl. Muž se do té doby do Domova pro seniory vždy vrátil. Pečovatelé tak měli oprávněný strach.

Policisté tak ihned zahájili pátrací akci. Do terénu se vydali policisté ze Znojemska i sousedního Třebíčska, psovod se psem, kriminalisté, cizinecká policie, ale i speciální pořádková jednotka z Brna. „Z důvodu prozkoumávání rozsáhlého terénu a s ohledem na nízkou teplotu, která v těchto místech klesla pod nulu, požádal velitel akce o nasazení vrtulníku s termovizí," uvedla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová. 

Pátrací akce, do které se zapojily tři desítky policistů,  skončila úspěšně necelou hodinu po půlnoci. „Muže jsme našli v poli, jak leží u kapličky nedaleko obce Hostim," uvedla mluvčí. Senior byl podchlazený a vyčerpaný. 

„Díky dobrým letovým podmínkám jsme mohli k průzkumu terénu využít právě leteckou službu, což významně přispělo k rychlému a zdárnému ukončení nočního pátrání," uzavřela Drahokoupilová. Muž skončil v péči zdravotníků.

Foto PČR

Štítky Znojemsko, pátrání, akce, úspěšná, vrtulník, termovize, okres Znojmo, terén, Cizinecká policie, okres Třebíč, Brno

VIDEO: Senior se nevrátil z procházky. Pátraly po něm desítky policistů, našel ho vrtulník s termovizí  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.