Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Postarší muž jel večer na osvětleném kole, srazil ho řidič osobáku. Cyklista na místě zemřel

Tragickou dopravní nehodu ze středečního večera vyšetřují znojemští policisté. U obce Olbramovice tam večer srazil řidič osobáku šedesátiletého muže, který jel podle policie na řádně osvětleném kole. Cyklista bohužel neměl helmu. Svým zraněním na místě podlehl.

Pětapadesátiletý řidič byl podle dechové zkoušky v době nehody střízlivý. Policisté nyní pracují na vyšetřování nehody. „K řádnému objasnění této tragické události jsme na místo přizvali i soudního znalce v oboru dopravy. Přesná příčina a míra zavinění je nyní předmětem dalšího šetření," prohlásila policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

„V souvislosti s touto tragédií upozorňujeme na důležitost cyklistické přilby. I když je povinná pouze pro cyklisty mladší osmnácti let, doporučujeme i dospělým cyklistům, aby ji používali. Přilba na hlavě významně přispěje ke zmírnění zranění," vyzvala mluvčí.      

Štítky cyklista, auto, nehoda, úmrtí, olbramovice, znojmo

Postarší muž jel večer na osvětleném kole, srazil ho řidič osobáku. Cyklista na místě zemřel  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.