Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Desítky policistů pátraly po osmdesátileté seniorce, která se nevrátila domů. Ležela podchlazená v lese

Náročná pátrací akce měla naštěstí dobrý konec. Téměř osmdesátiletou paní hledali v noci na pondělí policisté na Znojemsku. Pátrání vyhlásili policisté poté, co je kontaktoval syn ženy se sdělením, že jeho matka odešla z domova a nikomu nic neřekla. Zprvu po ní pátral sám, avšak neúspěšně.

„Sestavili jsme tým tří desítek policistů, kteří se do akce zapojili," uvedla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová. Nejpočetnější pátrací skupinu přitom tvořili policisté ze speciální pořádkové jednotky z Brna, kteří jsou k takovým akcím přímo vycvičeni. 

Pohřešovaná žena se měla pohybovat v okolí obcí Grešlové Mýto nebo Prokopov. „Prověřili jsme různé možnosti pobytu u známých a přátel, ale i nemocniční zařízení. Vše bylo negativní," popsala Drahokoupilová.

Vrtulník s termovizí nemohl vzlétnout kvůli nepříznivým letovým podmínkám. Nezbývalo tedy nic jiného, než zahájit pozemní průzkum v zabláceném terénu. O půl druhé v noci se však vynaložené úsilí zhodnotilo. „Seniorku jsme objevili na kraji lesa u obce Grešlové Mýto," upřesnila mluvčí.

Žena byla podchlazená a vyčerpaná. „Ihned jsme jí poskytli první pomoc, přenesli k silnici a přivolali zdravotníky. Ti si pak vypátranou paní převzali do své péče a převezli do nemocnice," uzavřela Drahokoupilová.

Foto PČR

Štítky pátrání, seniorka, znojemsko, Grešlové Mýto, Prokopov, okres Znojmo, les, Brno

Desítky policistů pátraly po osmdesátileté seniorce, která se nevrátila domů. Ležela podchlazená v lese  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.