Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Muž šel po setmění po špatné straně silnice a bez reflexních prvků, srazilo ho auto

Bez reflexních prvků, ve tmě a ještě po špatné straně silnice. Kombinace těchto faktorů vedla k vážné dopravní nehodě u Miroslavi na Znojemsku. Chodce srazilo auto, s těžkým zraněním skončil v nemocnici.

Pětapadesátiletý řidič jel s osobním autem od obce Hostěradice směrem na Miroslav. Stejným směrem šel pěšky i šestasedmdesátiletý muž.

Podle informací policistů šel muž v pravém jízdním pruhu a na sobě neměl žádný reflexní prvek. Řidič patrně nepřizpůsobil rychlost jízdy vzdálenosti, na kterou měl rozhled, a po spatření chodce před sebou nestihl již střetu zabránit.

Muž jdoucí po špatné straně silnice utrpěl při nárazu těžké zranění a do nemocnice v Brně ho transportoval vrtulník. Řidič před jízdou alkohol nepil. „Přesná příčina a míra zavinění je nyní předmětem dalšího šetření," uzavřela policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Foto PČR

Štítky chodec, miroslav, srážka, nehoda, reflexní prvky, silnice, okres Znojmo, Hostěradice, Brno

Muž šel po setmění po špatné straně silnice a bez reflexních prvků, srazilo ho auto  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.