Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Ve Slavkově si oddechli. Silničáři opravili po více než roce průtah městem a kruháč

Po více než roce a půl projedou řidiči Slavkovem u Brna bez omezení. Silničáři dokončili opravu průtahu městem, na jehož rekonstrukci pracovali od jara minulého roku. Kromě opraveného 3,5 kilometrového úseku vznikl i nový kruháč a parkovací místa.

Slavkov u Brna má za sebou jednu z největších dopravních staveb za poslední desetiletí. Opravy vyšly Jihomoravský kraj, jenž je správcem vozovky, na 76 milionů korun. Zbytek prací zaplatila slavkovská radnice. Součástí investic je také úprava přilehlých chodníků, výměna veřejného osvětlení či nová okružní křižovatka a parkovací stání.

Stavbu jsme realizovali jak v intravilánu města, tak z části i mimo něj, konkrétně šlo o úsek začínající za křížením místních komunikací Špitálská a Zámecká, dále na ulici Kollárova, Slovákova, B. Němcové, Lidická, Bučovická až po napojení s komunikací I/50. S pracemi jsme začali loni v dubnu a končili jsme letos v listopadu,“ uvedl ředitel Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje Roman Hanák.

Silnice III/0501 ve Slavkově u Brna není jediná, kterou jihomoravští silničáři nedávno dokončili. Hotová je i první část rekonstrukce na silnici III/4243 před obcí Tvrdonice, konkrétně jde o úsek za železniční tratí mezi Břeclaví a Přerov dlouhé zhruba 2,4 kilometrů. Při stavbě silničáři vybudovali i autobusový záliv včetně nástupiště a doplnili vozovku o dopravní značení.

Na obou úsecích ještě probíhají dokončovací práce, silnice jsou ale ve stavu, který umožňuje průjezd. Chtěli jsme lidem vyjít vstříc, proto jsou již volně přístupné, ačkoliv se momentálně jedná o tzv. průjezd stavbou,“ uzavřel Hanák.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jihomoravský kraj

Štítky Slavkov u Brna, průtah, opravy, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Slavkově si oddechli. Silničáři opravili po více než roce průtah městem a kruháč  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.