Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Po dálnici z Brna do Olomouce pojedou řidiči od dubna pouze jedním pruhem

Na motoristy se valí nové dopravní omezení, které od 4. dubna vypukne na dálnici D46. Dělníci začnou pracovat na druhé etapě přestavby mimoúrovňové křižovatky Drysice na Vyškovsku. Letos se bude stavět ve směru z Olomouce do Brna, kvůli čemuž se uzavře celý jízdní pás. Po dobu omezení pojedou řidiči v jednom pruhu v každém směru.

Podle investora stavby, jímž je Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), je hlavním přínosem přestavby křižovatky zvýšení bezpečnosti a plynulosti dopravy. Práce a dopravní omezení začnou demolicí mostu, který se rozšíří.

Od 4. dubna bude uzavřena dálnice D46 ve směru Olomouc – Brno a provoz bude veden režimu 1+1 v protějším jízdním pásu, tedy na pravé již dokončené polovině ve směru na Olomouc,“ popsala mluvčí ŘSD Lucie Trubelíková.

Při výstavbě trasy Vyškov–Olomouc, která začala v sedmdesátých letech minulého století, se povolily výjimky z norem. Kromě chybějících širokých odstavných pruhů absentovaly rovněž připojovací a odbočovací pruhy. Řidiči se tak připojují a odbočují pomocí připojovacího klínu, což ale nevyhovuje aktuálním normám ani intenzitě provozu. 

Celkem silničáři zaplatí za dílo 200 milionů korun. Finišovat s pracemi chtějí letos na podzim. Vytěžované trase má v budoucnu pomoci dostavba D1 přes Přerov. Ubýt by mělo zejména tranzitní dopravy. 

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD

Štítky Brno, Olomouc, D46, ŘSD, dálnice, okres Vyškov, Drysice, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po dálnici z Brna do Olomouce pojedou řidiči od dubna pouze jedním pruhem  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.