Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ve slavkovském kulturáku přivítá návštěvníky Napoleon

Město, kde se uskutečnila v roce 1805 bitva tří císařů, se dočká rekonstrukce vstupní haly ve Společenském centru Bonaparte. U vchodu lidé potkají Napoleona. Opravy začnou v polovině března a jejich hlavním cílem je přizpůsobit prostor pro různé společenské akce.

Společenské centrum Bonaparte ve Slavkově u Brna se těší na novou podobu. Dominovat mu bude silueta Napoleona na dveřích. Rekonstrukce vstupní haly, šatny i podlahy začne v polovině března a hotová by měla být do konce dubna.

„Všichni víme, že slavkovský ‚Boncek‘ si zaslouží rekonstrukci. Proto jsme se ve spolupráci s architekty zamysleli nad základní proměnou vstupního prostoru, který dlouhodobě působí neutěšeně a neodpovídá prostoru pro příjemné společenské setkávání,“ vysvětlil starosta města Michal Boudný (ČSSD).

Kompletní opravu centra lze kvůli vysokým nákladům uskutečnit až za několik let. Proto bylo jednou z podmínek, aby na rekonstrukci mohly navazovat další úpravy.

Základní myšlenkou proměny je podle architektky Terezy Kupcové variabilita prostoru, kterou umožní černé závěsy a pojízdný nábytek v šatně. Dále do vstupní haly nově umístí kruhovou dubovou lavici, stěny ozdobí tapetami s historickými fotografiemi centra a pro lepší orientaci označí jednotlivé místnosti podsvícenými nápisy.

„Zastupitelé na opravy vyčlenili jeden milion korun. Finální cenu ale budeme znát až po doručení nabídek,“ uvedla mluvčí slavkovské radnice Veronika Slámová s tím, že největším stavebním zásahem bude položení nové podlahy v imitaci betonu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Slavkov u Brna

Štítky Slavkov u Brna, společenské centrum, rekonstrukce, Napoleon, Napoleon Bonaparte, ČSSD

Ve slavkovském kulturáku přivítá návštěvníky Napoleon  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.