Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dívka na Vyškovsku nejspíš zahlédla uprchlou pumu. Starostové obcí varují obyvatele

Velkou kočkovitou šelmu připomínající pumu zahlédla v úterý večer čtrnáctiletá dívka v Dětkovicích na Vyškovsku. Starosta obce o možném pohybu šelmy okamžitě varoval obyvatele. Mohlo by jít o pumu, která v dubnu utekla neznámému chovateli a během dvou měsíců byla viděna na Jindřichohradecku v jižní Čechách a Žďársku na Vysočině. Podle svědectví dívky bylo zvíře plaché a nijak neútočilo.

Policisté ihned po přijetí oznámení povolali zoologa a rozjeli pátrání. Zvíře nenašli, stopy však ano. „Zoolog se vyjádřil ke stopám, které zde zvíře zanechalo. Podle něj se opravdu mohlo jednat o uvedenou kočkovitou šelmu," uvedla policejní mluvčí Kamila Haraštová. 

Na základě této zprávy informovali policisté zastupitele přilehlých obcí, aby o možném pohybu pumy informovali občany a turisty. „V případě, že by někdo pumu spatřil, doporučujeme okamžitě kontaktovat tísňovou linku 158," vyzvala Haraštová.

Noční lovec. Na dospělé by útočit neměl, ale opatrnost je na místě

Vizuální kontakt s pumou americkou hlásí lidé už od jara letošního roku. Jak informovaly Jihlavská a Budějcká Drbna, puma se pohybovala i na Jindřichohradecku a Žďársku. Policie již dříve sdělila, že chování šelmy je nepředvídatelně. „Jde o nočního lovce, který bezdůvodně na dospělé neútočí, přesto je však na místě opatrnost," uvedla policie. 
 

Foto pixabay.com

Štítky puma, Dětkovice, vyškovsko, okres Vyškov, okres Jindřichův Hradec, okres Žďár nad Sázavou, starosta, Jihočeský kraj, Kraj Vysočina, Drbna.cz

Dívka na Vyškovsku nejspíš zahlédla uprchlou pumu. Starostové obcí varují obyvatele  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.