Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Poznáte ho? Tenhle mazaný muž připevňuje na bankomaty lištu, která při výběru schová vaše peníze

Na velmi mazaný způsob, jak okrást lidi o peníze, přišel zatím neznámý muž v Hodoníně. Na místní bankomat tam totiž nainstaloval nenápadnou lištu. Ta totiž do svých útrob schová vybrané peníze, takže si člověk myslí, že mu bankomat bankovky nevydal. Zloděj poté jen přijde a pohodlně si z lišty peníze vyndá.

Na tento trik však nenaletěl jeden z vybírajících, kterému přišlo divné, že mu požadované bankovky bankomat nevydal. Při podrobnějším ohledání bankomatu si všiml právě této lišty. Ihned zavolal banku, které bankomat patří a následně i policii. „Případem se zabýváme a pátráme po pachateli, který na bankomat lištu umístil a chtěl se nezákonně obohatit," uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.

„Protože se nejedná o zcela ojedinělý případ v rámci naší republiky, nabádáme veřejnost k ostražitosti," doplnil Zámečník. Před samotným výběrem peněz z bankomatu se vždy letmým pohledem přesvědčte, zda na bankomatu není něco, co tam běžně nebývá.

Policistům se podařilo získat snímky z bankomatu, které zachycují pachatele výše uvedného jednání v době, kdy na bankomat instaluje krycí lištu. „Obracíme se na veřejnost se žádostí o pomoc při ztotožnění tohoto muže. Ozvat se nám můžete na telefonu 974 633 470 nebo na lince 158," vyzval Zámečník.

Autoři | Foto PČR | Zdroj PČR

Štítky bankomat, zloděj, lišta, peníze, Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poznáte ho? Tenhle mazaný muž připevňuje na bankomaty lištu, která při výběru schová vaše peníze  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.