Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Lékařům v hodonínské nemocnici opravili sály, aby rychleji operovali

Hodonínská nemocnice má zmodernizované operační sály. Nové technologie umožní chirurgům komunikovat s kolegy z jiných nemocničních center a zvýšit bezpečnost operací ve prospěch pacientů a personálu. Krajské zařízení dva sály rekonstruovalo po 23 letech nepřetržitého provozu.

Obnova, která obnášela stavební práce i výměnu technologií, vyšla na 46 milionů korun. Sály jsou nyní vybaveny řešením, které optimalizuje práci a zvyšuje efektivitu i použitelnost obrazové technologie.

„Systém umožňuje centralizovanou funkci ovládání jedním dotykem, která se neomezuje pouze na lékařské přístroje, ale může ovládat také periferní jednotky a zařízení v operačním sále, díky tomu je možné zjednodušit pracovní postup. Intuitivní ovládání umožňuje zdravotnickému personálu snadno vybrat požadovanou funkci a navigovat pomocí dotykového nebo hlasového ovládání," uvedl primář chirurgického oddělení Martin Man.

Centrální jednotka může pomoci standardizovat postupy, zkrátit dobu zákroků a zjednodušit pracovní procesy. Virtuální streamovací řešení pak umožní lékařským týmům rychle přenést a sdílet potřebné odborné znalosti. Audio-video přenos je v reálném čase a vysokém rozlišení možný do celého světa.

Nemocnice je spádová pro šedesát tisíc lidí, za loňský rok zaznamenala 7312 hospitalizací. Díky zapojení do výzvy React EU získala 150 milionů korun na obměnu a modernizaci přístrojového vybavení. Nedávno uvedla do provozu dva nové RTG přístroje s pojízdným C-ramenem za více než 7,2 milionu korun. Jejich předností je vysoké rozlišení a manévrovací schopnosti, a to při použití co nejnižší dávky záření.


 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice TGM Hodonín

Štítky Hodonín, nemocnice, zdraví, oprava, sál, lékaři, operace

Lékařům v hodonínské nemocnici opravili sály, aby rychleji operovali  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.