Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Konec cest do Brna. Hodonín získal nové centrum pro pacienty s rakovinou

Roky čekání jsou u konce. Nemocnice v jihomoravském Hodoníně otevřela nové onkologické centrum. Nemocní podstoupí léčbu blíže domovu, aby za pomocí nemuseli dojíždět až do krajského města. Ve zdravotnickém zařízení navíc zrekonstruovali stacionář pro pacienty s rakovinou, kteří potřebují celodenní péči.

Zástupci zdravotnického zařízení z okresního města ve spolupráci s brněnským Masarykovým onkologickým ústavem vybudovali centrum pro pacienty s rakovinou, aby k lékařům nemuseli denně dojíždět desítky kilometrů do Brna. „V nemocnici onkologická péče funguje již několik let, nyní ale pacientům můžeme poskytnout veškerá vyšetření, léčbu i chirurgické zákroky na jednom místě. Otevřením specializovaného centra jsme získali přístup k nejmodernějším metodám diagnostiky a léčby nádorů,“ uvedl ředitel Jiří Koliba.

Lékaři se specializují zejména lidi s nádory trávicího ústrojí, odborná pomoc se ale dostane všem potřebným. „Nejčastěji operujeme pacienty s rakovinou tlustého střeva nebo konečníku, a to díky 3D technologii. Čekací dobu na zákrok chceme udržet v rozmezí dvou až čtyř týdnů, přednost dostanou pacienti se zhoubným nádorem,“ zdůraznil primář chirurgie Martin Man.

Pracovníci hodonínského špitálu řadu let také chystají chemoterapie nejen pro tamní nemocné, ale také pro sousední nemocnice v Břeclavi a Kyjově. Podle farmaceutického asistenta Jaroslava Adamce za loňský rok připravili skoro čtyři tisíce dávek. S otevřením onkologického centra mohou od listopadu jihomoravští pacienti podstoupit také biologickou léčbu, která proti nádorům působí cíleněji než chemoterapie.

Nemocnice zřizovaná krajem navíc v těchto dnech dokončuje rekonstrukci chemoterapeutického stacionáře pro ošetřované, jejichž zdravotní stav vyžaduje celodenní dohled. Kromě nové podlahy a vybavení přibydou hlavně moderní lůžka. V prostoru, jenž nabídne dostatečné soukromí i pohodlí, zdravotní sestry ošetřovaným poskytnou potřebnou péči. Během podávání léků nebo chemoterapie bude pacientům k dispozici i televize.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice TGM Hodonín

Štítky Hodonín, nemocnice, onkologie, nádor, rakovina, lékaři, chemoterapie, stacionář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec cest do Brna. Hodonín získal nové centrum pro pacienty s rakovinou  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.