Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zoo v Hodoníně zůstane i přes opravy otevřená. Vstup neomezí ani stavba nových pokladen

Opravy v Zoo Hodonín, kvůli kterým měla být zahrada zavřena od podzimu až do jara, nakonec omezí vstup pro návštěvníky pouze na jeden den. Vedení zoologické upraví například pavilon akvárií a chystá se i na výstavbu nových vstupních prostorů. Zachovány zůstanou v době modernizace i plánované akce a prohlídky.

Opravy hodonínské zoologické zahrady pokračují modernizací vstupního areálu spolu s pokladnami, turnikety i záchody. Demolice starého objektu odstartuje začátkem dalšího měsíce. V pondělí 2. října proto bude zoo uzavřená kvůli přesunu pokladen do náhradních prostor.

Oproti původnímu předpokladu zůstane poté zoo pro návštěvníky nadále otevřena. Dočasný hlavní vstup s pokladnou bude posunut blíže k parkovišti. Péče o zvířata ani běžného provozu se stavba nedotkne, bude pouze částečně vymezen prostor stavby uvnitř zoo," uvedlo vedení zoo.

Zoo neplánuje rušit ani akce, prohlídky a zážitkové programy i kroužky pro děti. V platnosti zůstávají taky předem zakoupené vstupenky, permanentky či poukazy, po celou dobu úprav zůstane pro návštěvníky i stejné vstupné.

Pracovníci dokončí opravy vstupního areálu v létě následujícího roku. Modernizace vyjdou Zoo Hodonín na přibližně 23 milionů korun. Vedení navíc plánuje vybudovat i nový pavilon akvárií za 46 milionů korun. Starý, poškozený tornádem, už šel k zemi.

V příštím roce plánují zaměstnanci vystavět i nový útulek pro psy s náklady okolo 25 milionu korun a opravit takzvaný starý šelminec. Mimo jiné vzniknou nové expozice zvířat afrického, australského či jihoamerického regionu, v budoucnu také nové dětské hřiště a rozvojová zóna. Součástí změn bude i nová grafická identita včetně loga zoo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zoo Hodonín

Štítky Zoo, Hodonín, stavby, opravy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoo v Hodoníně zůstane i přes opravy otevřená. Vstup neomezí ani stavba nových pokladen  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.