Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Hodonín dá na úřad fotovoltaické panely. Ušetříme, věří město

Fotovoltaické panely na střeše městského úřadu nově nainstaluje radnice v Hodoníně. Město zavádí nová úsporná opatření, jejichž cílem je snížit výdaje za energie. Opatření se v různé míře postupně dotknou celé řady dalších budov, jako je například zimní stadion, sportovní hala, krytý plavecký bazén nebo budovy základních a mateřských škol.

Instalaci 109 panelů fotovoltaiky plánuje vedení Hodonína na červenec. Systém bude napojený na vzdálený dohled prostřednictvím automatu zajišťujícího monitoring spotřeby objektu. „Díky zavádění energetického managementu město získá informaci nejen o tom, kolik elektrické energie instalovaná elektrárna vyrobí, ale zároveň kolik elektrické energie se v budově spotřebuje, a to v reálném čase,“ vysvětlila mluvčí města Petra Kotáskova.

Investice vyjde na více než 1,6 milionu korun, přičemž devět set tisíc pokryje dotace a zbytek peněz poputuje z městského rozpočtu. Návratnost těchto nákladů město odhaduje nanejvýše na 3,5 roku, v závislosti na vývoji cen elektrické energie. 

Hodonín také vyměňuje veřejné osvětlení za úspornější LED technologii a plánuje i postupnou rekonstrukci kotelen s výměnou kotlů či instalaci dalších fotovoltaik. „Cílem všech těchto kroků je trvale snížit spotřebu elektrické energie, a zároveň tak dosáhnout úspor souvisejících nákladů. S tím souvisí i větší energetická soběstačnost a snižování závislosti na dodávkách energií," dodala Kotáskova.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Hodonín

Štítky Hodonín, energie, úspory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hodonín dá na úřad fotovoltaické panely. Ušetříme, věří město  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.