Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Místo pole nová čtvrť. Veselí nad Moravou nabobtná o stovky lidí

Nové sousedy budou mít starousedlíci ve Veselí nad Moravou, kde vzniká nová čtvrť v oblasti Hutník. Dřívější ornou půdu skoupilo město a přeměnilo lokalitu na stavební pozemky. Na sedmi hektarech najde nové bydlení více než dvě stě lidí, kteří už nyní staví rodinné domy.

Po deseti letech je projekt výstavby nové čtvrti v oblasti Hutník ve Veselí nad Moravou u konce. Plán na vybudování pozemků pro rodinné domy odstartoval už před deseti lety, kdy začala radnice řešit majetkoprávní vztahy. „Město muselo vykoupit více než sedm tisíc metrů čtverečních pozemků od dvaadvaceti vlastníků a dohodnout dalších patnáct směn o celkové rozloze téměř dvaadvacet tisíc metrů čtverečních,“ sdělil starosta Veselí nad Moravou Petr Kolář (TOP 09).

Během první etapy výstavby, jež začala v roce 2019, nechalo město vybudovat dopravní a technickou infrastrukturu. Ta zahrnuje nové silnice, kanalizaci, plynovody, vodovody, optické kabely a vysoké i nízké napětí. Nové jsou také chodníky, parkovací místa nebo okruh. Celkové náklady na úpravy dosáhly pětačtyřiceti milionů korun.

Většina parcel už má majitele

Stavební parcely začalo město nabízet ještě před dokončením výstavby infrastruktury. „Celkem v sedmi kolech veřejné soutěže získalo své majitele devětadvacet pozemků, na kterých již vyrůstají nové rodinné domy - devět z nich je již řádně dokončeno a zkolaudováno, dalších jedenáct rodinných domů je rozestavěno,“ informovala mluvčí radnice Simona Dufková.

Poslední šance na nákup stavebních míst mají zájemci letos v září. „Město má nyní k dispozici poslední tři pozemky, které nabídne k prodeji opět formou veřejné soutěže,“ doplnil Kolář.

Zároveň město nabízí podporu pro obyvatele Veselí, kteří by se rozhodli na tomto místě stavět, a to formou postupně umořované finanční zápůjčky.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Veselí nad Moravou

Štítky stavební pozemky, Veselí nad Moravou, rodinný dům, veřejná soutěž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místo pole nová čtvrť. Veselí nad Moravou nabobtná o stovky lidí  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.