Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Silničáři přestaví křižovatku smrti. Řidiče u Hodonína zpomalí kruháč

Po letech snah se dočká proměny jedna z nejnebezpečnějších křižovatek v Česku. Silničáři na silnici I/55 a II/432 u Hodonína postaví kruhový objezd. S pracemi začnou na jaře. Ředitelství silnic a dálnic i Hodonín doufají, že nová stavba sníží na frekventovaném úseku počet nehod.

Po bezpečnostním opatřením se v Hodoníně volá několik let. Takzvaná pánovská křižovatka, jež leží nedaleko nemocnice, patří k nejvíce vytěžovaným místům na silnici I/55. V lokalitě dochází pravidelně k nehodám, z nichž mnohé mají fatální důsledky. I proto patří úsek k nejnebezpečnějším v Česku. 

„Křižovatka patří v současné době dopravně mezi nejvíce rizikové křižovatky v České republice a je nejnebezpečnější křižovatkou v Jihomoravském kraji. V uplynulých třech letech na křižovatce došlo k 17 dopravním nehodám, při kterých tři osoby zemřely, dvě utrpěly těžká zranění a dalších pětadvacet osob mělo lehká zranění,“ sdělil už dříve mluvčí hodonínské radnice Josef Horníček.

Po letech volání nakonec experti z Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) připravili vytoužený projekt, který má nelichotivou bilanci zlepšit. S odstartováním stavební sezony se pustí dělníci do budování nového kruhové objezdu. Kruháč má zvýšit bezpečnost a také snížit počet nehod. „Zahájení prací plánujeme na jaře 2023. Již jsme podepsali smlouvu s vítězem výběrového řízení. Dobu výstavby předpokládáme v délce pěti měsíců. Cena stavby činí 18 milionů korun,“ uvedla mluvčí ŘSD Lucie Trubelíková

Zahájení přestavby vítají v okolních obcí i samotném Hodoníně. „Za město jsme vyvinuli maximální úsilí. Na počátku to bylo hlavně v naší iniciativě, kdy jsme přesvědčovali ŘSD o důležitosti vybudování této okružní křižovatky. Spolu s otevřenou lávkou přes silnici I/55 u zoologické zahrady to vnímám jako další významný krok k bezpečnější dopravě a pohybu obyvatel v těchto částech města,“ dodal starosta Hodonína Libor Střecha (Hnutí PRO Hodonín)

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Hodonín

Štítky Hodonín, ŘSD, Křižovatka, Přestavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři přestaví křižovatku smrti. Řidiče u Hodonína zpomalí kruháč  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.