Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Konec cest do Brna. V Hodoníně si pořídí vlastní magnetickou rezonanci

Pacienti z Hodonínska, kteří potřebují vyšetření, si ušetří cestu do Brna. Dočkají se nové magnetické rezonance. Nemocnice TGM Hodonín přístroj zakoupí do nového pavilonu. Techniku, jež umožňuje zobrazení vnitřních orgánů těla, zaplatí evropské dotace.

Výstavbu nového Pavilonu zobrazovacích metod v hodonínské nemocnici schválili tento týden jihomoravští radní. Projekt, který okresu přinese novou zdravotnickou techniku, vyjde na 183 milionů korun.

V novém dvoupodlažním objektu navazujícím na stávající budovu najdou pacienti čekárnu, recepci, vyšetřovny skiagrafu, skiaskopu, magnetickou rezonanci a pracoviště CT s příslušenstvím. V suterénu bude skladové a technické zázemí lékárny.

Kvůli vyšetřením na magnetické rezonanci musejí zatím lidé z Hodonínska cestovat do Brna. „Stavba pavilonu by měla být hotová v polovině roku 2024. Kraj poskytne na projekt ze svého rozpočtu osmdesát milionů korun, třiasedmdesát milionů uhradí nemocnice a na zbytek si vezme úvěr,“ okomentoval výstavbu krajský radní pro oblast investic Vladimír Šmerda (ODS).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Náchod

Štítky zdravotnictví, nemocnice, magnetická resonance

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec cest do Brna. V Hodoníně si pořídí vlastní magnetickou rezonanci  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.