Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Děti z Veselí zírají. První školní den dostanou nové moderní hřiště

Ve Veselí nad Moravou se lidé těší na nové dětské hřiště v sídlišti Hutník. Prolézačky i zapeklitý labyrint vyrostou u budovy tamější základní školy. Žáci tak po dlouhém dni v lavici poběží s posledním zvoněním rovnou na moderní zábavní plochu. Hřiště se otevře první školní den.

Veselská radnice se letos v květnu rozhodla nevyužívanou travnatou plochu v lokalitě sídliště Hutník proměnit na místo určené pro volnočasové aktivity dětí a mládeže. „Stavební společnost již realizuje prvky, které jsou určeny pro několik generací dětí. Počítáme s tím, že tu bude zázemí pro ty nejmenší děti, dále děti z prvního stupně základní školy, ale také teenagery, tedy žáky osmých a devátých tříd,“ vysvětlil veselský starosta Petr Kolář (TOP09).

Na děti čeká skluzavka, labyrint a pískoviště. Nechybí ani lanové a workoutové hřiště pro starší školáky. Rodiče své ratolesti pohlídají z pohodlí nových laviček. Kvůli výstavbě netrpí ani okolní stromy. Autor projektu architekt Martin König z Uherského Hradiště, který je odborníkem na veřejnou zeleň, klade důraz na zachování současné výsadby. Přibyde i patnáct nových stromů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Veselí nad Moravou

Štítky Veselí nad Moravou, dětské hřiště, školáci, stavba, labyrint, Petr Kolář, TOP 09, základní škola, sídliště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti z Veselí zírají. První školní den dostanou nové moderní hřiště  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.