Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihomoravští bezdomovci se dali do jarního úklidu

Plastové lahve, obaly i nedopalky. To všechno prošlo rukama bezdomovců, kteří obývají hodonínské vlakové a autobusové nádraží. Výsledkem úklidové akce je padesát pytlů posbíraného odpadu.

Autobusové nádraží a parovod u železniční tratě se staly oblíbeným destinačním místem hodonínských bezdomovců. Jejich radovánky ale dlouhodobě plnily město odpadky všeho druhu. To se rozhodli změnit dva asistenti prevence kriminality, kteří společně se strážníkem městské policie bezdomovce vyzvali, aby po sobě nepořádek uklidili. 

Nástup úklidového komanda zafungoval a na konci dne byla oblast parovodu čistá. „Nasbíralo se čtyřicet pytlů odpadu, které budou odvezeny na sběrný dvůr,“ popsal výsledek jarního úklidu ředitel hodonínských strážníků Jindřich Vašíček.

Stejným způsobem uklidili bezdomovci také dva vraky na autobusovém nádraží. Nepojízdná auta jim v noci sloužila jako místo k přespání a vršily se v nich hromady odpadu, na které bylo potřeba dalších deset pytlů.

Na popud strážníků se částečně zdařilo vyřešit také problém s odstavenými auty. „Jeden z autovraků se již podařilo po dohodě s majitelem odtáhnout a zlikvidovat firmou, která se touto činností zabývá,“ popsal mluvčí města Hodonín Josef Horníček. Odtah druhého auta řeší silniční správní úřad.

Ohodnoť článek

Foto MP Hodonín

Štítky bezdomovci, úklid, jaro, hodonín, bezdomovec, odpad, autobusové nádraží

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravští bezdomovci se dali do jarního úklidu  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.