Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Býk utekl z převozu na jatka na Slovensku. Přeplaval Moravu a skončil v Hodoníně, tam ho zastřelili

Poslední dobrodružství před smrtí si užil býk, který na Slovensku utekl z transportu na jatka. Povedlo se mu přeplavat řeku Moravu a vydal se na procházku po Hodoníně. Tam však jeho poslední výprava skončila.

První svědci spatřili pobíhat po Hodoníně černého býčka po jedenácté hodině dopoledne. Býk dokonce zaběhl do areálu psího cvičiště. Tam ho obklíčili policisté, jenže zvířecí útěkář potvrdil svou formu a přeskočil téměř dvoumetrový plot. Následně zmizel v lese.

„Protože se býk ukrýval v lese a nebylo zřejmé, kde se pohybuje, byl na místo vyslán i policejní vrtulník, který jej měl dohledat," uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.

Policisté si na pomoc přizvali myslivce, který nakonec po vypátrání zvířete vrtulníkem býka zastřelil. „Důvodem k jeho odstřelu bylo to, že jej v této situaci nešlo jiným způsobem zajistit proti dalšímu pohybu do obydlené části a aby se zabránilo možnému útoku na lidi," uzavřel Zámečník.

Foto pixabay.com

Štítky býk, Hodonín, Morava, odstřel, policisté, Slovensko, řeka Morava, dobrodružství

Býk utekl z převozu na jatka na Slovensku. Přeplaval Moravu a skončil v Hodoníně, tam ho zastřelili  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.