Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Důvěřivá žena se na facebooku seznámila s "brazilským lékařem". Poslala mu téměř čtvrt milionu

Tvrdil jí, že se přistěhuje do Česka a budou spolu žít. K tomu ale potřebuje peníze. Hodně peněz. Důvěřivá žena z Kyjova nalétla podvodníkovi na internetu, který se vydával za brazilského lékaře.

Na kyjovské policisty se obrátila jednapadesátiletá žena, že se na Facebooku stala obětí neznámého podvodníka. Osoba vystupující jako lékař z Brazílie ji pod legendou, že za ní přijede do Česka a budou spolu žít, postupně vylákal částku 10 tisíc amerických dolarů.

„Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu Podvod a pokouší se vystopovat neznámého podvodníka," uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.

Zároveň před podobnými nástrahami, které se skrývají za komunikací s neznámými lidmi na sociálních sítích, varují. „Nikdy neposílejte peníze cizím lidem ani v případě, že vám povyprávějí naprosto uvěřitelnou legendu o svém tíživém osudu," dodal mluvčí.

Foto pixabay.com

Štítky podvod, Facebook, brazilský lékař, lékař, peníze, Česko, Kyjov, Brazílie

Důvěřivá žena se na facebooku seznámila s "brazilským lékařem". Poslala mu téměř čtvrt milionu  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.