Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Senior se ztratil v lese na houbách. Hledaly ho desítky policistů, našly ho sedět na pasece

Běžné houbaření vyústilo v dramatickou situaci pro manžele z Hodonínska. Postarší pán se zdravotními problémy si vyšel na houby do lesů mezi Vacenovicemi a Vracovem, na smluvené místo setkání s manželkou však už nedorazil. Jeho paní tak okamžitě zalarmovala policii, do pátrání se daly desítky policistů.

Její sedmdesátiletý manžel totiž užívá léky, které neměl u sebe a nevzal si s sebou ani mobil. Do akce bylo postupně nasazeno 41 policistů a vrtulník s termovizí. Ten nakonec pomohl pána vypátrat. „Pohřešovaný muž byl až za tmy také díky vrtulníku vypátrán, jak seděl na vysekané pasece," uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.

Nechoďte ven bez mobilu!

Policisté upozorňují, že pro podobné situace je velmi důležité mít s sebou plně nabitý mobilní telefon. „Nepodceňujte tuto praktickou věc. Ztratit se můžete i ve zdánlivě známém prostředí a mobilní telefon vám může pomoci se dovolat záchrany," uzavřel mluvčí.

Foto ilustrační foto, PČR

Štítky pátrání, hodonín, houby, les, senior, okres Hodonín, Vracov, Vacenovice

Senior se ztratil v lese na houbách. Hledaly ho desítky policistů, našly ho sedět na pasece  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.