Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na Brněnsko přijelo tisíce milovníků meruněk. Mlaskají nad knedlíky i pivem

Zábavná akce Meruňkobraní v Židlochovicích na Brněnsku přilákala na tisíce meruňkových knedlíků, meruňkové pivo či další meruňkové pochutiny. Jen za dopoledne dorazilo přes tři tisíc návštěvníků. Akce se ve městě koná na několika místech, na náměstí Míru, v komunitních centru či v informačním centru.

„Jen za dopoledne přišlo přes tři tisíce návštěvníků, další vlnu čekáme odpoledne. Protočí se to tady, lidi si vyberou něco z programu, třeba nějaký koncert, dají si knedlíky, nakoupí si," řekla hlavní pořadatelka akce Lenka Betášová.

Meruňkových knedlíků mají pořadatelé podle ní navařených přes 15 tisíc. Návštěvníci ale můžou ochutnat i další pochutiny z meruněk, například koláče, meruňkovou zmrzlinu, rolovanou meruňkovou zmrzlinu, ale také meruňkové pivo, víno či sekt. „Děláme tu taky třeba smoothie meruňky se špenátem. Barva není až tak lákavá, ale ochutnala jsem - a je to luxusní," dodala Betášová.

Na programu jsou ještě odpoledne například muzikálové melodie, předání ocenění vítězům v soutěžích Víno regionu Židlochovicko 2023 a nejlepší meruňkovice 2023, soutěž pro děti v půlení meruněk či soutěž pro dospělé v pojídání knedlíků. Výjimečně je pro veřejnost také otevřený jinak nepřístupný židlochovický zámek. Návštěvníci si tak mohou si prohlédnout prostory, kde pobýval první československý prezident T. G. Masaryk na svých letních cestách jižní Moravou nebo kde se před 31 lety za přítomnosti tehdejšího prezidenta Václava Havla konalo jedno z jednání o rozdělení Československa.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Židlochovice/Facebook

Štítky Židlochovice, Jídlo, Meruňky, Akce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Brněnsko přijelo tisíce milovníků meruněk. Mlaskají nad knedlíky i pivem  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.