Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Popadané stromy i rozbité střechy. Hasiči uklízejí jižní Moravu po silném větru

Náročnou sobotu mají jihomoravští hasiči. Od brzkého rána zasahují na místech, kterými se prohnal silný vítr. Vyjížděli už k desítkám událostí. Nejčastěji odstraňovali požárníci popadané stromy, zajišťovali také poškozené střešní krytiny.

Dopravní komplikace způsoboval vítr už od třetí hodiny ranní. Popadané větve i stromy skončily na silnicích i kolejích. Do čtrnácté hodiny registrovali hasiči sedmapadesát událostí, které nahlásili lidé z jižní Moravy v souvislosti se silným větrem. „Neevidujeme žádná zranění. Nejvíce zásahů bylo v Brně a na Brněnsku. Nejméně na Vyškovsku," uvedl dnes mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Kvůli nepřízni počasí došlo také k přerušení dodávek eletrkické energie. Podle mluvčího distributora EG.D bylo ráno bez elektřiny přes dva tisíce JIhomoravanů. „Intenzivně pracujeme na opravách, poruchy vymezujeme a děláme vše pro to, abychom jejich dopady co nejvíce snížili a dodávku energií obnovili co nejdříve," uvedl Lubomír Budný.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS JHM

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Popadané stromy i rozbité střechy. Hasiči uklízejí jižní Moravu po silném větru  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.