Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Na Brněnsku vyváděl opilec. Naboural do tří aut i do vozu místního zastupitele

Krušný večer mají za sebou lidé z Březiny na Brněnsku, kteří budou dlouho vzpomínat na řádění padesátiletého motoristy. Řidič se před jízdou posilnil alkoholem a sedl bez řidičáků do své škodovky, s níž vyváděl psí kusy. Způsobil nehodu, naboural tři vozy a střihl si honičku s policisty.

Opilý padesátník se dostal do problémů ve chvíli, když projížděl ostrou pravotočivou zatáčku. Právě tam se v sobotu odpoledne bočně střetl s protijedoucím fordem. Tím začaly problémy. „Viník nehody sice na místě zastavil, aby posléze po odmítnutí prokázání totožnosti dalšímu účastníku havárie překotně odjel,“ sdělil policejní mluvčí Bohumil Malášek

Ve voze navíc seděl obecní zastupitel a hráč místního hokejového oddílu Sokol Březina Adam Kozel, pro nějž se jednalo o nepříjemný zážitek. „V autě jsme vezli malého syna. Navíc mě opilý šofér málem přejel, když ujížděl. Bylo štěstí, že se nám nic nestalo,“ uvedl zástupce obce, která se dříve nacházela v okrese Blansko.

Úprk šoférovi nevyšel. Naboural přitom tři další auta, kvůli čemuž se dostal do hledáčku policistů, kterým pomáhal všímavý svědek. Ten totiž potížistu stíhal. „S využitím tísňové linky 158 pak naváděl policisty až do Kanic. Tam přivolaná hlídka kontaktovala ujíždějícího řidiče. Záhy zjistila, proč z místa rychle ujel. Vedle toho, že nadýchal skoro čtyři promile, má platnou blokaci řidičského oprávnění,“ dodal Malášek. 

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Policie, Alkohol, Řízení, Zastupitelstvo, Brněnsko, havárie, Březina, Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Brněnsku vyváděl opilec. Naboural do tří aut i do vozu místního zastupitele  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.