Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dálnici za Brnem uzavřela nehoda tří aut, zraněné jsou i děti

Nehoda dvou osobních aut a dodávky zastavila dnes odpoledne na téměř dvě hodiny dopravu na 22. kilometru dálnice D2 z Brna na Lanžhot. Při nehodě se zranili dva dospělí a dvě děti. Policisté odkláněli dopravu na sjezdu 11 u Blučiny, zpět na dálnici se mohli řidiči vracet u Hustopečí.

Incident byl pro jihomoravské záchranáře mimořádnou událostí prvního stupně. Kromě vrtulníku vyjely na místo i tři záchranářské posádky a velkokapacitní sanitka. „Ošetřili jsme dva dospělé, muž utrpěl středně těžká zranění a převezli jsme jej k dalšímu ošetření do Úrazové nemocnice Brno, žena byla převezena do Fakultní nemocnice Brno k vyloučení vážnějších zranění, utrpěla středně těžká poranění," popsala zásah mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Středně zraněná byla po nehodě nezletilá dívka. Do Dětské nemocnice Brno zamířilo také malé děvčátku s podezřením na těžká zranění. Velkokapacitní sanitka převezla do zdravotnického zařízení celkem šest dětí k podrobnějšímu vyšetření pro vyloučení vážnějších zranění.

Nehoda krátce zablokovala oba jízdní pruhy, za ní se vytvořila asi dvoukilometrová kolona. Policisté začali provoz odklánět na sjezdu u Blučiny na Židlochovice, řidiči se na dálnici vraceli u Hustopečí na 25. kilometru. Odklon skončil dvě hodiny po havárii.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS JMK

Štítky ČR, nehoda, zranění, D2, Brněnsko, havárie, Brno, dálnice, úraz, Hustopeče, Blučina, Lanžhot, Úrazová nemocnice v Brně, Fakultní nemocnice Brno, Dětská nemocnice FN Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dálnici za Brnem uzavřela nehoda tří aut, zraněné jsou i děti  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.