Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Výpravní budovu na Brněnsku čeká rekonstrukce. Objekt dostane původní podobu

Přes léto se začne pracovat na proměně jedné z výpravních budov na Brněnsku. Správa železnic odstartuje rekonstrukci objektu ve stanici Sokolnice-Telnice. Služby pro cestující včetně pokladny či toalet se tak na více než rok přesunou do náhradních prostor.

Správa železnic vyhlásila veřejnou zakázku na rekonstrukci výpravní budovy Sokolnice-Telnice, jejíž opravy by měly trvat od července do listopadu příštího roku. Investice za zhruba osmašedesát milionů korun bude zahrnovat kompletní zásah se zaměřením na obnovu historického architektonického výrazu objektu. „Během prací se provede sanace vlhkého zdiva, výměna oken a dveří, zateplení budovy a obnovení původního vzhledu fasády včetně osazení ozdobných prvků," uvedl mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda.

V době rekonstrukce, jež přinese cestujícím také nové zázemí pro občerstvení a bezbariérové toalety, najdou lidé běžné služby v náhradních prostorách. V pokladnu a čekárnu se promění upravený původní byt, veřejné záchody vyřeší mobilní buňky. 

Orientace ve stanici se po opravách usnadní nevidomým, pro něž přibyde orientační hlasový majíček a hmatové štítky. Součástí stavby bude také vybavení stanice novým mobiliářem ve formě laviček, košů, stojanů na kola a přípojek pro dobíjení elektrokol. „V celém objektu bude provedena rekonstrukce rozvodů vody, elektroinstalace a vytápění. Dále se vymění části krovů a střešní krytina. Stávajících sedm bytových jednotek se zrekonstruuje a následně nabídne k pronájmu," informoval Gavenda.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Správa Železnic

Štítky správa železnic, vlak, rekonstrukce, stanice, sokolnice-telnice, Brněnsko, Správa železniční dopravní cesty, toaleta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výpravní budovu na Brněnsku čeká rekonstrukce. Objekt dostane původní podobu  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.