Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pěstitel z Brněnska má po živnosti. Jeho marihuanové království objevili policisté

Konec podnikání a problémy se zákonem. To jsou aktuálně dvě zásadní záležitosti, s nimiž se vyrovnává padesátiletý pěstitel marihuany z Brněnska. Jeho doupě objevili policisté a zabavili přes dvě stovky rostlinek. Podnikateli nepomohli ani výmluvy, kterými se snažil vyšetřovatele přesvědčit, že rostliny slouží pouze k výrobě konopných mastí.

Padesátník z Brněnska je v oboru nováčkem. Pěstování konopí a jeho sušení se věnuje jen něco přes rok. Přiměla jej k tomu zejména tíživá finanční situace, dluhy a několik exekucí. Postupně nakoupil sedm speciálních boxů, v nichž ve Střelicích pěstoval více dvě stovky rostlin. Netrvalo dlouho a dostal se do hledáčku policie, která nedávno podnikla nečekanou domovní prohlídku.

Jeho činnost nemohla uniknout pozornosti jednak kriminalistů i lidí z drogového prostředí. Roli v odhalení nezákonné činnosti sehrál také typický obtěžující odér doprovázející pěstování takového množství rostlin. Kriminalisté z územního odboru Brno venkov věnující se odhalování drogové kriminality postupně získávali další informace, které v tomto týdnu vyústily v zásah,“ popsal mluvčí jihomoravských policistů Bohumil Malášek.

Policisté objevili v pěstírně 240 rostlin konopí, získali také několik kilogramů sušené rostlinné hmoty a další stopy. Pěstitel, který se snažil bránit tím, že rostliny používal na výrobu konopných mastí, jim přiznal, že se nezákonnou činnost zabýval více než rok. „Za tu dobu získal v nejméně pěti sklizních nemalé množství drogy. Každá sklizeň pak při prodeji na drogovém trhu může reprezentovat statisícovou částku. Podezřelý muž skončil v policejní cele. Kriminalisté na případu dále pracují,“ dodal Malášek.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Marihuana, Drogy, Policie, Brněnsko, rostliny, Střelice, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pěstitel z Brněnska má po živnosti. Jeho marihuanové království objevili policisté  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.