Překvapení a znechucení byli inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI), když zavítali do pekárny v Jungmanově ulici v Kuřimi na Brněnsku. Při vstupu je přivítal myší trus, mrtví hlodavci a všudypřítomný zápach. Verdikt komisařů byl proto nekompromisní.
Nepořádkem, špínou, exkrementy či mrtvými hlodavci se to hemžilo zejména ve sklepních prostorách i pekařské výrobě. Potravináři spatřili při prohlídce také těla mrtvých myší, zjistili výskyt potravin poškozených či kontaminovaných škůdci, a to formou požeru. Pro rohlíky či čerstvý chléb si tak budou muset chodit lidé v Kuřimi až do odvolání do jiných podniků.
„S ohledem na tato zjištění jsme provozovateli uložili zákaz užívání prostor celé provozovny. Inspektoři SZPI uvnitř provozovny zjistili stopy po působení a výskytu hlodavců – patrně potkanů a myší. Provozovatel dostatečně nezajistil prostory provozovny proti vnikání škůdců,“ uvedli inspektoři v závěrečné zprávě k provozovně.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.