Pekárna na Brněnsku, ve které žili potkani a myši, má utrum

Autoři | Foto SZPI

Překvapení a znechucení byli inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI), když zavítali do pekárny v Jungmanově ulici v Kuřimi na Brněnsku. Při vstupu je přivítal myší trus, mrtví hlodavci a všudypřítomný zápach. Verdikt komisařů byl proto nekompromisní.

Nepořádkem, špínou, exkrementy či mrtvými hlodavci se to hemžilo zejména ve sklepních prostorách i pekařské výrobě. Potravináři spatřili při prohlídce také těla mrtvých myší, zjistili výskyt potravin poškozených či kontaminovaných škůdci, a to formou požeru. Pro rohlíky či čerstvý chléb si tak budou muset chodit lidé v Kuřimi až do odvolání do jiných podniků. 

S ohledem na tato zjištění jsme provozovateli uložili zákaz užívání prostor celé provozovny. Inspektoři SZPI uvnitř provozovny zjistili stopy po působení a výskytu hlodavců – patrně potkanů a myší. Provozovatel dostatečně nezajistil prostory provozovny proti vnikání škůdců,“ uvedli inspektoři v závěrečné zprávě k provozovně. 

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky SZPI, Kuřim, Pekárna, Potkani, Brněnsko, Státní potravinářská inspekce, hlodavci

Komentáře

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.