Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ve Šlapanicích otevřeli novou knihovnu, ve staré bude školka

Vedení Šlapanic na Brněnsku otevřelo novou knihovnu, kterou postavilo za 50 milionů korun z vlastního rozpočtu. Stará knihovna na náměstí už přestala vyhovovat a jelikož ve stejné budově sídlí mateřská škola, využije tento prostor pro svoje potřeby, řekla při otevření mluvčí města Anna Mrázová.

Šlapanice mají 7 500 obyvatel, ale jsou spádovou obcí pro poměrně velké okolí a především zdejší základní škola slouží velkému počtu žáků ze sousedních obcí. Ti tak budou mít nyní možnost chodit si půjčovat knihy do nové knihovny v Riegrově ulici v městském parku. Nová knihovna je prostornější a součástí stavby je i společenský sál, kde se mohou konat různé akce. Již od července v budově funguje i kavárna a restaurace, takže se knihovna může stát místem setkávání.

Město knihovnu postavilo za pouhých deset měsíců na místě, kde dříve stávala jiná budova a kterou bylo potřeba strhnout. Lidé si nemohli půjčovat knihy tři měsíce, protože bylo potřeba knihovnu přestěhovat.

Na otevření dorazila s autorským čtením i Bára Klárová, která je držitelkou ocenění Magnesia Litera za tvorbu pro děti a mládež a která se věnuje i televizní tvorbě pro děti.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Archiv Šlapanice

Štítky ČR, správa, literatura, knihovny, Šlapanice, knihovna, Brněnsko, Magnesia Litera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Šlapanicích otevřeli novou knihovnu, ve staré bude školka  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.