Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Požár haly v Bílovicích se rozšířil do lesa. Zasahovaly desítky hasičů

V Bílovicích nad Svitavou na Brněnsku hořela v noci na dnešek hala s uskladněným dřevem a stroji, hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu. Požár se obešel bez zranění, příčina jeho vzniku stejně jako výše škody jsou předmětem vyšetřování, řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Požár v Obřanské ulici měli hasiči nahlášený včera okolo půl desáté večer. Plameny šlehaly v areálu přízemní haly s rozměry asi osm krát dvacet metrů. „V době příjezdu hasičů byla v plamenech asi polovina střechy," uvedl mluvčí. Na místě zasahovalo asi pět desítek hasičů. Požár se podle Mikošky částečně rozšířil i do navazujícího lesa, kde hořelo asi na ploše deset krát dvacet metrů.

Kvůli zásahu byla zhruba 3,5 hodiny uzavřená silnice mezi Bílovicemi a Obřany. Oheň dostali hasiči pod kontrolu asi za hodinu, poté dohašovali skrytá ohniska a likvidaci ohlásili před dnešní devátou hodinou.

Druhý stupeň požárního poplachu znamená, že se zásahu účastní do deseti hasičských jednotek. Hasiči rozeznávají čtyři poplachové stupně, nejzávažnější je čtvrtý, který bývá vyhlašován jen při mimořádných situacích.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky ČR, požár, Brněnsko, hasiči, Bílovice nad Svitavou, Bílovice, Jaroslav Mikoška, Obřany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár haly v Bílovicích se rozšířil do lesa. Zasahovaly desítky hasičů  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.