Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Muž obvinil brněnské strážníky, že srazili autem chodkyni. Vše si vymyslel, aby zakryl vlastní přestupek

Velmi špatnou výmluvu pro odvedení pozornosti si v noci na úterý vymyslel třiatřicetiletý muž v Brně. Poté, co se svým autem vjel do pěší zóny a byl zastaven strážníky, přišel s historkou, že viděl jejich kolegy, jak srazili autem chodkyni. Tím však spustil proces vyšetřování, které možná sám nečekal.

Do Masarykovy ulice totiž okamžitě vyrazil jak pracovník inspekce městské policie, republikoví policisté a také hlídka, která měla být údajným účastníkem dopravní nehody.

Muž následně tvrdil, že prý na vlastní oči viděl, jak auto strážníků nacouvalo na Masarykově ulici do chodkyně a následně odjelo. Svou verzi přitom muž několikrát změnil a na strážníky působil nervózním dojmem. 

Centrum města je přitom hustě pokryté kamerami a ani záznam z nich jnepotvrdil, že by se mužem popisovaný incident někdy stal. „Kromě dopravního přestupku bude správní orgán řešit i podezření z nepravdivého obvinění z přestupku," uzavřela mluvčí strážníků Tereza Kadrnožková.

Foto ilustrační foto, Dominik Svoboda

Štítky strážníci, přestupek, sražení, chodkyně, výmysl, Brno

Muž obvinil brněnské strážníky, že srazili autem chodkyni. Vše si vymyslel, aby zakryl vlastní přestupek  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.