Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brno od května zvýší cenu za nájem hrobů

Brno zvýší cenu za nájem hrobových míst na hřbitovech. Nový ceník bude platný od 1. května, řekl novinářům náměstek primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL). Nyní se platí u klasického hrobu 50 korun za metr čtvereční na rok, navýšení bude na 70 korun. Cena stoupne i u urnových hrobů a hrobek. Současné ceny platí od roku 2002.

„Radní schválili navýšení ceny za nájem hrobového místa tak, aby se zohlednil nárůst cenové hladiny za dobu platnosti současných cen," uvedla Radka Loukotová z tiskového oddělení magistrátu.

Namísto 50 korun za metr čtvereční na rok u klasického hrobu zaplatí lidé 70 korun, u urnového hrobu se roční cena zvýší z 80 na 110 korun za metr čtvereční a u hrobky ze 100 na 140 korun za metr čtvereční. „Celková cena za nájem se skládá z ceny za pronájem pozemku a ceny za služby," doplnila Loukotová. Hroby se většinou pronajímají na 10 let.

Brno zřizuje 11 hřbitovů, a to Ústřední hřbitov Brno a dále hřbitovy v městských částech Jehnice, Komín, Královo Pole, Líšeň, Řečkovice, Slatina, Soběšice, Tuřany, Žebětín a Židenice. Celkem nabízejí zhruba 100.000 míst, většina je na ústředním hřbitově.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, pohřebnictví, Brno, hřbitov, metr čtvereční, Petr Hladík, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno od května zvýší cenu za nájem hrobů  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.