Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Brno plánuje rekonstrukci dalšího úseku Údolní ulice za stovky milionů

Město hledá zhotovitele projektové dokumentace pro rekonstrukci další části Údolní ulice. Tentokrát v úseku od Husovy ulice po Úvoz. Předpokládané náklady město odhaduje na 200 milionů. Stavba by mohla začít v roce 2020.

Práce na druhé části Údolní naváže na současnou rekonstrukci ulice, která začala letos v květnu a týká se části od křižovatky Údolní s Úvozem až po Kraví horu. Nadcházející část rekonstrukce se bude týkat úseku mezi Úvozem a Husovou. Každá ze staveb vyjde zhruba na 200 milionu korun.

Možný začátek v roce 2020

Město chce letos koncem roku vybrat zhotovitele projektové dokumentace, který bude mít na zpracování asi rok a půl. „Předpokládaná hodnota veřejné zakázky je stanovena na 12,5 milionů korun bez DPH. Její realizace se předpokládá v letech 2018 a 2019,“ uvedl náměstek primátora pro investice Richard Mrázek. „Pokud získáme vše potřebné, rekonstrukce by mohla začít někdy v roce 2020," řekl Mrázek.

Kompletní výměna inženýrských sítí, nový chodník, zeleň

Stavba prvního i druhého úseku obsahuje kompletní výměnu inženýrských sítí jako kanalizace, vodovodu, plynu a elektřiny. Dojde také k výměně tramvajového svršku, rekonstrukce trakčního vedení, kompletní úpravě povrchu včetně chodníku. Na ulici vzniknou nová parkovací místa a město zde vysadí zeleň. 

Autoři | Foto Google Maps

Štítky Údolní ulice, uzavírka, rekonstrukce, Brno, Richard Mrázek, Kraví hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno plánuje rekonstrukci dalšího úseku Údolní ulice za stovky milionů  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.