Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bytový dům na ulici Vlhká čeká rekonstrukce Vzniknou v něm startovací a sociální byty

V současné domě neobydlený bytový dům na Vlhké 22 čeká rekonstrukce. Po opravě v něm bude 8 startovacích a 8 sociálních bytů. První nájemníci by se mohli nastěhovat do dvou let.

Dům je sice neobydlený, ne však zcela neobyvatelný. „Ze stavebně technického průzkumu ale vyplývá, že je vhodný k rekonstrukci," upřesnil první náměstek primátora Petr Hladík.

Od 1+kk ke 3+kk

Brněnští radní vybrali tento týden zpracovatele projektové dokumentace. Stavební úpravy, jejichž výsledkem bude 16 nových bytů, začnou příští léto. „Předpokládáme, že polovina bude sociálních a polovina startovacích, s dispozicemi 1+kk až 3+kk. Ve dvoře domu bude také přistavěn výtah,“ doplnil Petr Hladík.

Projekt, jehož předpokládaná cena je 32 milionů korun, vznikl v souladu s městskou strategií bydlení, která má za cíl udržovat stávající bytový fond a také podporovat bydlení pro různé skupiny obyvatel, jako jsou mladé rodiny, senioři nebo lidé s nižšími příjmy. První nájemníci by se měli do nových bytů nastěhovat v druhé polovině roku 2020.

 

 

Foto MMB | Zdroj s použitím TZ

Štítky Vlhká, dům, startovací byty, rekonstrukce, Petr Hladík, bytový dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bytový dům na ulici Vlhká čeká rekonstrukce Vzniknou v něm startovací a sociální byty  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.