Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Právnická fakulta v Brně se částečně uzavře. Budova má narušenou statiku

Odborníci při plánování rekonstrukce poslucháren Právnické fakulty Masarykovy univerzity zjistili problémy s narušenou statikou části budovy. Od úterý 29. května se tak tato část uzavře. Důvodem špatného technického stavu budovy ze 30. let minulého století je použití materiálu s nedostatečnou životností při stavbě.

„Část budovy zahrnující čtyři posluchárny a prostory menzy jsme museli uzavřít z bezpečnostních důvodů. Bezprostřední nebezpečí nehrozí, ale nechceme riskovat zdraví našich studentů a zaměstnanců,“ uvedla kvestorka univerzity Marta Valešová.  

Posluchárny mají projít rekonstrukcí v létě 2019. Uzavřeny už však zůstanou i v celém akademickém roce 2018/2019. Fakulta přemístí výuku do náhradních prostor.

Špatnou zprávou pro studenty je i uzavření oblíbené menzy. I ta totiž stojí v poškozené části budovy. Zda bude muset být po celou dobu uzavřena stejně jako posluchárny, bude záviset na výsledku zajišťovacích prací. „Budeme usilovat o co nejrychlejší a bezpečné vyřešení situace," doplnila kvestorka.

 

Autoři | Zdroj Online.muni.cz

Štítky Právnická fakulta, budova, narušená statika, uzavření, Brno, Právnická fakulta Masarykovy univerzity

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Právnická fakulta v Brně se částečně uzavře. Budova má narušenou statiku  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.