Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Opilý muž jel autem v Brně po kolejích, podle svědků se snažil najet i na lávku pro pěší

Alkohol za volantem může vést k opravdu kuriózním situacím. Přesvědčili se o tom v pondělí 14. května i brněnští strážníci, kteří vyjížděli za mužem, jehož auto zůstalo taklíněno na kolejích.

Auto jedoucí po železniční vlečce upoutalo v pondělí odpoledne pozornost několika svědků za hypermarketem v Tkalcovské ulici. Jeden z nich zatelefonoval na linku 156 a upozornil strážníky, že kromě vlakových kolejí chtěl řidič využít i blízkou lávku, která slouží chodcům a cyklistům k překonání řeky Svitavy.

To se mu však nepovedlo, a tak najel zpátky na trať. Strážníci našli octavii zaklíněnou kolmo v kolejišti. Měla proražený chladič a na místě řidiče seděl čtyřiašedesátiletý muž.  Při řeči nedokázal pořádně artikulovat a příliš jisté nebyly po vystoupení z auta ani jeho pohyby.

Strážníkům se přiznal, že vůz řídil a před usednutím za volant podle svých slov popíjel pivo. Opilost potvrdila i dechová zkouška, která prokázala hodnoty okolo 1,6 promile. „Strážníci proto předali muže státním policistům jako důvodně podezřelého z trestného činu a požádali také hasiče, aby přijeli vzpříčený automobil vyprostit," uzavřel mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Autoři | Foto MP Brno | Zdroj MP Brno

Štítky opilý, řidič, Brno, Octavia, Koleje, pěší lávka, Svitavy, Škoda Octavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Opilý muž jel autem v Brně po kolejích, podle svědků se snažil najet i na lávku pro pěší  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.