Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Teplárny pokračují v přechodu z páry na horkou vodu, v centru Brna výrazně ubudou parkovací místa

Citelný úbytek parkovacích míst především kolem Úvozu, Údolní a Mendlova náměstí přinese přes léto pokračující rekonstrukce teplárenské sítě v Brně. V době letní odstávky bude vyměněno dalších zhruba 4,2 kilometru rozvodů a přepojeno 50 odběrných míst. Celková investice zbylých etap, které jsou rozplánovány do roku 2022, se pohybuje kolem 1,1 miliardy korun.

Brňané ušetří za energie

„Za čtyři roky by Brno mělo získat čistě horkovodní síť. Kladný finanční efekt pocítí nejen teplárny, které ušetří až 140.000 MWh zemního plynu, ale především samotní odběratelé v menších výdajích za teplo. Potvrzují nám to již zkušenosti z dosud přepojených míst, kde se úspory pohybují průměrně okolo deseti procent, což znamená zhruba 1500 až 2000 korun v ročních nákladech na domácnost," uvedl generální ředitel Tepláren Brno Petr Fajmon.

Uzavřené Veveří

Do provozu na silnicích zasáhne letošní etapa jen minimálně, uzavírka je plánována pro Jaselskou ulici od května do října a pro části ulic Grohova, Gorkého, Roubalova, Obilní trh a Běhounská mezi náměstím Svobody a Jakubským náměstím. Po dobu výkopových prací v Gorazdově ulici bude úplně uzavřena Gorazdova a zobousměrněna Pellicova ulice.

Po dokončení těchto výkopových prací bude Gorazdova zjednosměrněna směrem od Pellicovy ulice na Úvoz. Částečně bude omezen provoz v oblasti Úvoz, Údolní a Tvrdého.

Rozsah letošní výměny si však vyžádá dočasný úbytek několika stovek parkovacích míst, což zkomplikuje situaci obyvatelům ulic dotčených stavbou, zejména Jaselské, Grohovy, Gorkého, Arne Nováka a na Obilním trhu.

Parkování se omezi i v ulicích Trýbova, Gorazdova a Tomešova a také na parkovišti u baziliky Nanebevzetí Panny Marie vedle pivovaru.

Zajištění náhradního dočasného parkování řeší teplárny v Údolní ulici. „Intenzivně hledáme možnosti náhradního parkování, které je v této lokalitě opravdu obtížné najít. Jednáme s odborem dopravy magistrátu města Brna o možnosti dočasného parkování. Veřejnost o náhradním parkování budeme informovat," uvedl Fajmon.

Foto ilustrační foto, Dominik Svoboda | Zdroj ČTK

Štítky teplárny, horkovody, parovody, rekonstrukce, parkování, Brno, Mendlovo náměstí, Teplárny Brno, Nanebevzetí Panny Marie, Arne Novák, Veveří

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Teplárny pokračují v přechodu z páry na horkou vodu, v centru Brna výrazně ubudou parkovací místa  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.