Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Slavkov u Brna a sousední Hodějice propojí cyklostezka, hotová bude do září

Slavkov u Brna a sousední Hodějice propojí 2,5 kilometru dlouhá cyklostezka téměř za 21 milionů Kč, zhruba 18 milionů uhradí dotace z eurofondů. Stavba už začala, hotovo by mělo být začátkem září.

Cyklostezka bude začínat naproti čerpací stanici v Bučovické ulici, trasa dále povede souběžně se severní stranou silnice III/0501 až k mostu na I/50 přes Němčanský potok. Prostor pod mostem bude upravený tak, aby bylo možné ho bezpečně podejít.

Dále trasa povede podél pravého břehu Němčanského potoka, který cyklisté přejedou přes současný mostek a napojí se na komunikaci u areálu společnosti Fenstar. „Cyklostezka bude vhodná jak pro kola, tak i pro inline brusle. Široká bude tři metry. Na její trase bude k dispozici jedna odpočívka s lavičkou a dvě místa se stojany pro kola," uvedl vedoucí odboru správy majetku a investic Petr Lokaj.

Díky této stezce se cyklistům otevře možnost napojení se na cyklotrasu číslo 507, kterou se mohou vydat buď ve směru na Moravský kras nebo Žďánický les. Cyklostezka také usnadní cestování za prací, propojí totiž dvě průmyslové zóny, v nichž pracují stovky lidí.

Celkové náklady dosáhnou téměř 21 milionů korun včetně DPH, z toho Slavkov vydá asi tři miliony korun. Zbylá část bude z evropských fondů a státního rozpočtu.

Foto ilustrační foto | Zdroj ČTK

Štítky cyklostezka, Slavkov, Hodějice, Slavkov u Brna, Petr Lokaj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavkov u Brna a sousední Hodějice propojí cyklostezka, hotová bude do září  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.