Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Brno vybuduje v Pisárkách cyklostezky pro horská kola

V Brně mezi Pisáreckou ulicí, řekou Svratkou a potokem Čertík vznikne letos za 5,5 milionu korun sportovní areál pro cyklisty. Budou se tam konat závody horských kol, ale sloužit bude i veřejnosti. Investice zabrání i střetům cyklistů s pěšími návštěvníky lesa, řekl novinářům primátorův náměstek Martin Ander (SZ).

Brněnští radní schválili poskytnutí čtyřmilionové dotace společnosti Lesy města Brna. Firma uhradí zbytek. Za peníze vybuduje v lesním prostředí trasy, bezpečnostní prvky i zázemí pro diváky. „Veřejnosti nabídneme atraktivní areál pro milovníky horských kol v lesním prostředí přímo v blízkosti centra. Zároveň je cílem zabezpečit provoz tak, aby nedocházelo ke kolizím mezi cyklisty a pěšími návštěvníky lesa," uvedl Ander.

Podle něj budou tratě odborně upravené způsobem, který zamezí erozi lesní půdy a poškozování stromů. Pozemek o rozloze skoro 12 hektarů je v majetku města. Jeho výhodou je dobrá dostupnost, blízkost z centra i dobré spojení s veřejnou dopravou a dostatek parkovacích míst v okolí.

Cyklotrasy budou dlouhé celkem asi 3,5 kilometru. Převýšení dosáhne 190 metrů. Nové úseky mimo stávající asfaltové cesty budou mít přírodní povrch.

Foto ilustrační foto, Bikeandride.cz | Zdroj ČTK

Štítky horská kola, cyklostezky, tratě, Pisárky, Svratka, Čertík, Brno, horské kolo, cyklista, Martin Ander, Lesy města Brna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno vybuduje v Pisárkách cyklostezky pro horská kola  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.