Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Břeclavi se pustí do opravy plovárny. Za stavbu zaplatí půl miliardy

Smělé přání nejmodernější plovárny na jižní Moravě se pomalu plní lidem Břeclavi. O opravě letního koupaliště a krytého bazénu se ve městě mluví už několik let. Nyní vedení radnice na rekonstrukci hledá firmu, a vyhlásilo proto veřejnou zakázku za více než půl miliardy korun.

Na břeclavskou plovárnu se příští rok vrhnou dělníci, aby ze zařízení vybudovali nejlepší sportoviště svého druhu v celém Jihomoravském kraji. Ambiciózní plány město spřádá už několik let a na ně nyní vyhlásilo veřejnou zakázku.

Letní koupaliště lidem slouží už od šedesátých let minulého století, čemuž odpovídá i špatný stav jeho technologií. Ani téměř třicet let staré vnitřní sportoviště na tom není o mnoho lépe a jeho energetické ztráty zatěžují městskou pokladnu.

„Modernizace počítá s nerezovými vanami bazénů a moderními a úspornými technologiemi, které zajistí areálu částečnou energetickou soběstačnost. Součástí projektu je i rozšíření o rekreační bazén, vnitřní tobogán a také wellness část,“ uvedla mluvčí Břeclavi Ivana Solaříková.

Břeclav se plácne přes kapsu. Chce nejmodernější koupaliště na jižní Moravě

Smělé plány, které stojí spoustu peněz, se urodily v Břeclavi. Město chystá rekonstrukci krytého bazénu i koupaliště, které se má stát nejmodernější na jižní Moravě. Obě stavby jsou nyní na hraně životnosti, a tak město chystá nákladnou opravu....

Firmy, které se o práci chtějí ucházet, můžou svoje nabídky podávat do kocne ledna 2024. Předpokládaná cena zakázky je 553 milionů korun. Nejdřív se dělníci pustí do opravy krytého bazénu, která bude trvat až 24 měsíců. Nejpozději se tak plavci na místo vrátí na jaře 2026. Aby lidé nepřišli o letní koupání, práce na letním sportovišti jsou naplánované mezi zářím 2024 a červnem 2025.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Břeclav

Štítky Břeclav, bazén, koupaliště, sport, sportoviště, plavci, rekonstrukce, stavba

V Břeclavi se pustí do opravy plovárny. Za stavbu zaplatí půl miliardy  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.