Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Hustopeče nabobtnají. Investor chystá stavbu nových průmyslových hal

Areál logistické společnosti Moss logistics v Hustopečích na Břeclavsku se zřejmě příští rok začne rozrůstat o další dvě skladovací haly. První z nich má mít 13,5 tisíc metrů čtverečních a druhá 1 900 metrů čtverečních. Mají sloužit mimo jiné jako sklady pro dvě místní firmy Hill's a Norma Czech, které dosud vozí materiál a zboží mezi Hustopečemi a skladem v Kuřimi na Brněnsku. Vyplývá to z dokumentu na Informačním portálu EIA. Původně zde firma plánovala vytvořit parkoviště kamionů.

Firma už má na jižním okraji města dvě skladovací haly, přičemž druhá z nich funguje od roku 2020. Původně chtěla na volné ploše mezi halami, kde se dosud zemědělsky hospodaří, stavět parkoviště pro téměř 100 kamionů. Získala pro ně už i stavební povolení. Ale kvůli výraznému poklesu počtu provozovaných aut v posledních pěti letech není parkoviště potřeba a firma plochu raději zastaví dalšími halami.

Dopravní zatížení má být výrazně menší než v případě stavby parkoviště, a to až desetkrát. V současnosti firma naloží denně zhruba 20 nákladních aut, a to jak dodávek, tak kamionů. Do nových hal má denně přijíždět v průměru 15 nákladních aut.

Tržby společnosti Moss logistics, která vznikla v roce 1995, loni podle výroční zprávy mírně přesáhly 900 milionů korun a byly zhruba o 40 milionů meziročně vyšší. Zisk se v loňském i předloňském roce pohyboval nad 50 miliony. Počet zaměstnanců se loni snížil o 24 na 390. Po dostavění nových hal, které by měly být dokončeny do konce roku 2025, se počet zaměstnanců asi o 40 zvýší.

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Hustopeče, Stavba, Průmysl, Park

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hustopeče nabobtnají. Investor chystá stavbu nových průmyslových hal  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.