Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Strážník v Břeclavi vystřelil na agresivního muže, sám skončil zraněný

Potyčku mezi agresivním mužem a břeclavským strážníkem, která vyústila ve střelbu, řeší jihomoravští policisté. Konflikt se odehrál v nedělních ranních hodinách poté, co agresor nechtěl dbát výzev městské policie. Strážce zákona, jenž sám utrpěl zranění, tedy varovně vystřelil, nakonec služební zbraň použil i proti útočníkovi. Ten skončil se středně těžkým zraněním v nemocnici.

Krajští kriminalisté prověřují konflikt, jenž se stal v neděli okolo 9 hodiny ráno v parku nedaleko ulice Pod Zámkem. „Strážník městské policie byl zraněn při služebním zákroku proti agresivnímu muži, který nedbal jeho výzev. Následně strážník po varovném výstřelu proti osobě použil služební zbraň. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení," sdělil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Agresor byl zadržen a je hospitalizován. Člen městské policie se po ošetření vrátil na místo konfliktu, které bylo po dobu ohledávání uzavřené. K incidentu byl přivolán i vrtulník. „Byli tam dva zranění muži středního věku. Jednoho pacienta s lehkým zraněním jsme po ošetření převezli do břeclavské nemocnice, druhého se středně těžkým poraněním letecky na urgent do Fakultní nemocnice Brno," řekl mluvčí záchranářů Lukáš Dvořáček.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Břeclav, strážníci, policie, agresor, střelba, krimi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážník v Břeclavi vystřelil na agresivního muže, sám skončil zraněný  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.