Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Pacienty břeclavské nemocnice rozradostnili psí terapeuti

Radost v podobě čtyřnohých psíků potkala pacienty břeclavské nemocnice. Pozitivní energii a lásku přinesla zvířata na rehabilitační a neurologické oddělení. Psí terapeuti pomohli zejména lidem hospitalizovaným po mozkové příhodě a úrazech mozku.

Přítomnost chlupatých kamarádů pomáhá ležícím s psychickým stavem i se zlepšením pohyblivosti, kterou pacienti daných oddělení Nemocnice Břeclav mnohdy ztratili. „Nesmíme zapomenout také na radost a zpestření pro personál, kterou s ohledem na psychickou zátěž také spojenou s náročným výkonem povolání potřebuje,“ řekl k projektu vedoucí fyzioterapeut Vladan Toufar.

Pacienty, kteří jsou pro canisterapii vhodní, si personál nejprve vytipuje. Ne všichni si totiž přítomnost mazlíčků na svých nemocničních pokojích přejí. Lidem, kteří s canisterapií souhlasí, pak fyzioterapeuti položí psy na lůžko tak, aby se se zvířaty mohli klienti pomazlit.

Terapii provádí zkušení odborníci, kteří využívají prověřená a vycvičená zvířata. Pomocní pejsci vytvářejí pacientům úsměv na tváři. „Je to střípek terapie, kterou naši pacienti potřebují, ale pokud střípek ke střípku dáme, můžeme mít zrcadlo opět celé, byť často s trvalými stopami, které nemoci a úrazy způsobují,“ řekl Toufar.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Břeclav

Štítky nemocnice břeclav, canisterapie, pomoc, pes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pacienty břeclavské nemocnice rozradostnili psí terapeuti  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.