Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Proč někdo v zimě krade zmrzlinové stroje a smetanu, ptají se policisté

Jihomoravští policisté si lámou hlavu nad novým případem, který se odehrál v Břeclavi. V tamější provozovně někdo sebral dva profi stroje na výrobu zmrzliny a desítky litrů smetany. Podle vyšetřovatelů je netypické, aby zloděj kradl podobné vybavení v zimě.

Kradež ohlásil majitel břeclavského podniku. Na lince 158 oznámil, že postrádá zařízení potřebná pro výrobu oblíbené pochutiny. Policisté proto vyjeli na místo a celou událost zdokumentovali. 

Z tamní potravinářské provozovny se ze dne na den ztratily dva profesionální stroje na výrobu zmrzliny. V jednom z nich, byla navíc přichystaná smetana na přípravu zmrzliny. Té nebylo málo, celých čtyřicet litrů,“ popsal mluvčí policistů David Chaloupka.

Podle vyšetřovatelů není typické, aby někdo v lednu kradl výbavu na výrobu ledové pochoutky. Po pachateli proto pátrají a zajímají se také o motiv krádeže. „Zda se zloděj pokusí odcizené stroje někomu prodat nebo je ukradl pro vlastní podnikatelský záměr, zatím není jasné. Krádeží způsobil poškozené firmě škodu převyšující sto dvacet tisíc korun,“ dodal Chaloupka.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Břeclav, Policie, Krádež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Proč někdo krade v zimě stroje a smetanu na zmrzlinu, ptají se jihomoravští policisté  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.